Wat zouden andere mensen toch eten met kerst?
Ik lig er niet wakker van maar als het Radio 1 Journaal me erover wil informeren, wil ik er best naar luisteren.
Dit keer is niet Jeroen “me-vrou-ouw” Schutijser de straat opgestuurd. Lucella Carasso belt met Marjan Ippel van ‘What not to eat in 2011′. Die eet zelf ‘eend op z’n Chinees’.
Is dat een trend? Oesters zijn een trend. En hele kreeften.
Terwijl de *voorhoede* “hele beesten van kop tot staart” naar binnen werkt en “dit druppelt door tot de massa”.
Heeft Ippel “een leuke tip”? “Zeker oesters!”
Een tegenvallend, kritiekloos gesprekje, om het vriendelijk uit te drukken.
Even Marjan Ippel gegoogled. In al haar uitingen schept Marjan Ippel een bewustzijn bij de klant over hoe eten en drinken momenteel in elk facet van de samenleving de toon zetten.
Op haar website een lijst met trends. De derde in populariteit (nee maar): veggienista.
Genieten: Ooit een vies woord bij hardcore vega’s. Nu mag het en sipt de haute vega aan een biococktail en likt zijn vingers af bij een vegatoetje. In plaats van vlees te haten, genieten zogenoemde vegivoren van groenten.
Zo te lezen is Ippel niet erg van deze trend gecharmeerd. Wat haar niet had hoeven weerhouden er melding van te maken.
Er had natuurlijk ook naar kunnen worden gevráágd.
Geef een reactie