Hij doet aan Facebook en aan Linkedin. Hij twittert niet maar leest daar wel de tweets van zijn kinderen (15 en 17) en soms vraagt hij zoon 1 of die weet waar zoon 2 is waarna zoon 1 er door het raadplegen van berichten op zijn telefoon achterkomt dat zoon 2 in bed ligt.
Vijf meter verderop.
“Ik heb jou gewhatsapped” zegt Joris van de Kerkhof tegen Lara Rense. En voegt eraan toe dat hij dat “heel modern” van zichzelf vindt. Wát dan? Alleen “een oortje” want: zo gaat dat toch? Nietszeggend gedoe, bedoelt hij (vermoed ik).
Het eeuwige vooroordeel van wie zelf niet/amper aan sociale media doet waaraan Aaf Brandt Corstius (VK) zich vandaag ook voor de zoveelste keer schuldig maakt. Weet Aaf niet wat ze moet schrijven, geeft ze weer eens af op twitter.
Het Filiaal gaat over de Week van de mediawijsheid. Bedoeld voor kinderen hoewel veel volwassenen ook een lesje kunnen gebruiken.
Sterretje in het Filiaal is Maja (10) die een telefoon met internet heeft (betaald door haar vader) zodat ze met vriendinnen kan chatten. “Wat zeg je dan?” vraagt Joris. “Wat doe je en waar ben je.” JvdK: “En dan?” Maja: “Dan weten we waar diegene is en wat-ie doet.”
*zucht* (vooroordeel wordt oordeel)
Maja twittert ook, vertelt de Filiaalhouder. Hij spoort haar aan te twitteren met Lara die er leuk op ingaat. Snoezig (van Lara) maar dat het twitteren van de kleine meid bitter weinig voorstelt (vier tweets tot deze ochtend) horen we niet. Daar moeten we dus zelf ‘mediawijs’ achterkomen.
Vader Maja blijkt van ‘Mijn kind online’ te zijn en heeft een filter op Maja’s computer gezet. De juf van de Prinses Marijkeschool weet niet alles van internet. Minister Van Bijsterveldt evenmin maar die opent ‘de Week van’ met een tweet.
Wat hád dit Filiaal leuk kunnen eindigen met: “en nu ga ik ook op twitter” door de Filiaalhouder.
Helaas. Hij is nog niet zover.
Geef een reactie