Zou Beluga ‘m krijgen, de derde ster?
Vast wel, wordt algemeen gedacht. ‘Vast wel’ denkt ook de eigenaar van het Maastrichtse restaurant Hans van Wolde.
Even na negen uur: hij krijgt ‘m niet.
De man komt aan de telefoon en loopt leeg.
“Teleurgesteld” is hij en niet eens, zegt hij eerst, zozeer voor zichzelf maar: “Voor Nederland.”
“Ik snap het echt niet waarom Nederland zo achter moet blijven, ik zou er best wel eens een keer een … uitleg van willen hebben.”
“Een diepgaand onderzoek zou er moeten komen, hè?” plaagt Lara Rense waar Van Wolde dan ook wel een beetje om moet lachen.
Hij doet het zó goed, legt Van Wolde uit. “Waarop moeten we nog wachten? We hebben toch met z’n allen genoeg door de wereld heen gegeten. We snáppen het niet meer.”
Natuurlijk: “De allerbeste zaak is nog steeds een volle zaak.” Maar wat hád hij die derde ster graag gewild en eigenlijk heeft hij er gewoon recht op.
Marcel Oosten: “Nou. Sterkte ermee.”
En het ís natuurlijk sneu voor die man en z’n restaurant maar deze ongeremd geuite teleurstelling zorgde wel voor een mooi stukje emo-radio.
Geef een reactie