De WiFi wachtwoorden van o.a. KPN en Ziggo zijn makkelijk te kraken.
Lara Rense praat erover met iemand van de Radboud universiteit die het heeft onderzocht en het is interessant en verontrustend.
Dan zegt ze: “En voor mijn moeder die nu luistert en die al wat ouder is, hoe kun je dit nou precies veranderen?”
En die al wat ouder is?
Bedoelt ze nou dat de doorsnee internetgebruiker die jonger is dan Lara’s moeder appeltje-eitje, fluitje-cent de instellingen van de router ff aanpast terwijl de kneuzige bejaarde nu met de handen in het ik-heb-eerbied-voor-jouw-grijzen-haren-haar zit?
Maar wie weet begrijp ik Lara Rense verkeerd en wil ze helemáál niet zeggen dat de gemiddelde Radio 1 Journaal luisteraar (van 60+) stom is met internet.
Misschien doelt ze écht alleen op haar moeder.
Barend zegt
Ach, zie het maar als humor. U neemt het te serieus, vrees ik. Uitgangspunt moet denk ik zijn: moderne radioberichtgeving is in hoofdzaak ruis. Gekakel om de tijd vol te maken. De luisteraar moet er zelf maar iets bruikbaars uitvissen. En vooral niet te lang blijven hangen. (Alles wordt toch ook nog eens tig keer herhaald.)
Eric zegt
Uiteraard heeft ze het over haar eigen moeder – zoals ze altijd al het nieuws op haarzelf laat betrekken. LR is kampioen in het buitensluiten van de luisteraar, met haar eeuwige “hm-hm” tijdens interviews. Het (behoorlijk kinderlijke) weerpraatje gaat over háár week en weekend. Gesprekken met correspondenten gaan tussen haar en de persoon aan de andere kant van de lijn – het zijn gesprekken waar de luisteraar buitengesloten wordt. Ik heb steeds grotere weerstand om haar aan te horen. Was ze maar bij BNR gebleven, daar was ze op haar plaats. Nu is ze exponent van een nieuwszender die de naam niet waard is.
Jeanne zegt
@Eric met die “hm-hm” heb je een punt.